Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ориз по китайски

11
Ориз по китайски
Източник: violina
Добави в Моят Кулинар
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

     

    Слагате в тенджера ориза и наливате вода два пръста над него.

     

  • 2

    През това време нарязвате на много ситно около 3 скилидки чесън според вашия вкус.

  • 3

    Когато оризът е почти готов, го махате от котлона, изсипвате в гевгир и на чешмата го измивате със студена вода. Изцеждате го и го оставяте за около 10 минути.

  • 4

    През това време слагате замразените зеленчуци във вряла вода за около 5 минути.

     

  • 5

    Когато ги махнете, слагате ориза отново в тенджера, добавяте зеленчуците и 100 мл топла вода.

  • 6

    Когато почти изври водата, добавяте чесъна, соев сос на вкус, една супена лъжица захар, щипка черен пипер и индийско орехче. Това е, надявам се да ви хареса.

Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
Сатва направо да си изядеш пръстите :)
10
pepi damjnova
15.02.2013 | 08:45
Ще го направя този ориз.
9
gabriela gabrielova
14.02.2013 | 23:26
Не съм пробвала но ми изглежда вкусен.
8
zvetanka ivanova
14.02.2013 | 22:37
Хареса ми този ориз, как изглежда. Със сигурност ще го приготвя.
7
тихомира илиева
13.02.2013 | 17:56
Отговор на коментар #1 от ива:
Да, няма никаква мазнина.
6
тихомира илиева
13.02.2013 | 17:56
Ще взема да го пробвам.
5
Danaq Mihaylova
13.02.2013 | 14:44
Отговор на коментар #3 от kalinka kalinkova:
И аз мисля да го пробвам още довечера .
4
Danaq Mihaylova
13.02.2013 | 14:44
Много обичам ориз приготвен по всякакъв начин :)
3
kalinka kalinkova
13.02.2013 | 12:18
Ще опитам този ориз по китайски.
2
Много обичам така приготвен ориз :)
1
ива
13.02.2013 | 10:48
Хареса ми, че няма олио, ще го пробвам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...