Оризът се сварява в три чаши подсолена вода. След като се свари, се оставя да изстине.
Копърът и магданозът се режат наситно, морковът се настъргва и задушава в зехтина и се прибавят към вече изстиналия ориз и се разбърква. От сместа се правят топчета.
Филиите сух хляб се настъргват на ренде да станат на трохи. Готовите топчета се овалват в разбитото яйце, после в хлебните трохи и се пържи до зачервяване в зехтин или се пекат на фурна на 220 С за 15минути.
По желание може да се добави сос, който се приготвя по следния начин : 1 чаена лъжичка майонеса, 1 супена лъжица гъсто кисело мляко, стръкче копър нарязано на ситно,сол на вкус и чесън на прах 2-3 щипки.
Добър апетит!