Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Особуко по Милански

9
Особуко по Милански
Източник: GettyImages/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Поръсете месото (телешко месо с кост) с брашно. Загрейте маслото на котлона и сложете месото. Гответе, докато месото покафенее отвън. Извадете месото в друг съд и го задръжте топло. 

  • 2

    Сложете счукания чесън и лука в същата тенджера, гответе, докато омекнат. Върнете месото в тигана, сложете бялото вино и морковите, нарязани на кръгчета. Оставете на котлона за около 10 минути.

  • 3

    Залейте с доматите и бульона, поръсете със сол и пипер. Покрийте съда и оставете да къкри на тих огън за около час/час и половина.

  • 4

    Месото трябва да е крехко, но да не се отделя от костта. Сервирайте с песто грамолата по желание.

  • 5

    Пестото се приготвя като се смесят в купа пресен магданоз, чесън и лимонови кори. Месото се гарнира с пестото и се сервира с ризото.

Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
stefaniika koleva
19.09.2013 | 09:12
Ще пробвам вкусът на това ястие.
8
Emnuella
18.09.2013 | 19:08
Отговор на коментар #3 от Mima Teodora:
нещо "вносно":)))
7
Emnuella
18.09.2013 | 19:07
Хареса ми ще пробвам рецептата.
6
Изглрежда много вкусно!
5
Margaritka
18.09.2013 | 16:21
мммм много апетитно зиглежда
4
zvetanka ivanova
18.09.2013 | 08:29
Колко вкусно изглежда.
3
Mima Teodora
17.09.2013 | 13:52
И какво означава ОСОБУКО ?
2
кати
17.09.2013 | 13:15
Много изтънчено;)
1
Violeta
17.09.2013 | 13:08
Супер,но ще заменя телешкото месо със свинско.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...