Поръсете месото (телешко месо с кост) с брашно. Загрейте маслото на котлона и сложете месото. Гответе, докато месото покафенее отвън. Извадете месото в друг съд и го задръжте топло.
Сложете счукания чесън и лука в същата тенджера, гответе, докато омекнат. Върнете месото в тигана, сложете бялото вино и морковите, нарязани на кръгчета. Оставете на котлона за около 10 минути.
Залейте с доматите и бульона, поръсете със сол и пипер. Покрийте съда и оставете да къкри на тих огън за около час/час и половина.
Месото трябва да е крехко, но да не се отделя от костта. Сервирайте с песто грамолата по желание.
Пестото се приготвя като се смесят в купа пресен магданоз, чесън и лимонови кори. Месото се гарнира с пестото и се сервира с ризото.