Смесете брашното, содата, бакпулвера, щипка сол и оставете настрани.
Загрейте мазнината в голям тиган. Запържете чушките, лука, гъбите, нарязани на тънко, за около 10 минути. Овкусете със сол и пипер. После добавете каймата, доматеното пюре и чилито и гответе около 3 минути.
Накрая добавете доматите от консерва (заедно с течността) и оставете да поври още 3 минути. Изключете котлона.
Към купата със сухи съставки прибавете студеното масло, нарязано на парчета. Добавете и бътърмилка (може да замените с обикновено прясно мляко с малко лимонов сок) и настъргания чедър. Размесете добре и от тази смес (която не е много хомогенна) оформете топчета (8-9 на брой), които сложете в тигана върху сместа.
Печете на 180-200 С около 20 минути, докато бисквитките са готови.