Пресейте брашното и добавете нарязаното на кубчета масло, сместа трябва да е на трохи. Направете кладенче в средата и добавете яйцата и 4 с.л. захар.
Омесете меко тесто (малко лепкаво), покрийте тестото с фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
Настърганата тиква задушете за 15 минути.
Към нея добавете натрошените орехи, канелата, 1 чаша захар, джинджифила и индийското орехче. Отделете 1 /4 от тестото, останалото тесто разточете на кора и покрийте формата, в която ще печете пая с него. Направете борд от тестото (около 3 см.).
Разпределете сместа върху тестото. Малката топка тесто, разточете на кора и нарежете на тънки ленти, подредете ги върху тиквената смес, като ги кръстосвате.
Изпечете пая за 30-35 минути на 180 С.
Изчакайте пая да се охлади и го преместете в подходящ поднос, поръсете с пудра захар. Добър апетит :)