Пресейте брашното и направете кладенче. Натрошете маята (1 пакетче 42 г), сипете захарта и прясното мляко. Когато се разтвори маята, разбъркайте. Добавете яйцата и жълтъците, сол, ванилия. Мекото масло поставете по горния край на брашното и постепенно започнете да разбърквате, докато се получи хомогенна маса. Оставете тестото да втаса.
Накиснете стафидите и коричките в ром. Оваляйте в брашно и добавете към втасалото тесто. Тестото е меко, затова бъркайте с лъжица.
Сипете тестото в подходяща дълбока форма, намазана с масло и поръсена с брашно или покрита с хартия за печене. Оставете още 30 мин да втаса.
Печете на 180 С за 45-50 минути.
Направете глазура с пудра захар и лимонов сок. Разбъркайте и полейте козунака.
За да получите характерната за панетоне височина, поставете от вътрешната страна на формата хартия за печене (така че да стърчи нагоре).