Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Паниран лук "Цвете"

по статията работи: | 14 юли 2015 Прочитания: 3535
Хрупкаво изкушение
Паниран лук "Цвете"
Източник: Youtube/

Да си признаем честно - много обичаме всички панирани хрупкави изкушения. Панирани чушки, панирани пилешки хапки, кашкавалчета, сиренца. Мммм... Не можем да им се наситим. 

 

Има още едно хрупкаво изкушение, което ни е много любимо - панираните лучени кръгчета. Толкова апетитно мезе за бира, че без да се усетим, изчезват две-три порции. 

 

Искаме да ви представим "майката" на панираите лучени кръгчета. Цяла глава паниран лук! Изглежда изключително красиво, малко прилича на цвете, а на вкус е просто неустоимо.

 

За още по-голяма наслада се сервира с вкусен сос, в който да се топи лукчето. Наистина това е едно от най-приятните предястия за гости и мезенца за бира. Гарантирано ще ви хареса. 

 

Нужните продукти за соса: 

1/2 ч.ч. майонеза

1 с.л. кетчуп

2 с.л. горчица

1/3 ч.л. паприка

щипка лют червен пипер 

1/4 ч.л. сол

щипка сух риган

щипка черен пипер

 

Всичко това се смесва много добре до получаване на сравнително хомогенна смес. Може да се импровизира с подправките по ваш вкус. Оставете соса да се охлажда, докато дойде време за сервиране. 

 

За панировката:


Сухи съставки:                                                                Течни съставки:

 

1 ч.ч. брашно                                                                   1 ч.ч. мляко

1 с.л. сол                                                                          1 яйце

лют пипер, паприка, черен пипер,                                 100-200 мл олио

риган, мащерка, кимион. 

 

И, разбира се, голяма глава лук.

 

Първо, трябва да се заемете с лука. Отрежете му крайчето (откъм перата) и го обелете.

 

След това внимателно махнете и края (откъм корена), но съвсем тънко. С тънък нож махнете вътрешността на лука.

 

След това го разрежете на 2, после на 4 и така до 16, като внимавате да не стигате до долу, а само 3/4 от лука. 

 

С пръсти разтворете "листенцата" на цветето, така че да се получи красива форма. Ако искате да го запазите, потопете го първо във вряща вода, а след това в ледена. 

 

31872

                     Снимки: youtube.com

 

Трябва да сте размесили в отделни купи сухите съставки и течните съставки. Сложете олиото в неголяма тенджерка да загрява.

 

Потопете лука първо в течната смес, после в сухата, като гледате да влезе от сместа навсякъде. Напревете двойна панирока и отново върнете лука в течната, после пак в сухата и накрая сложете във врящото олио.

 

Пържете около 10 минути. Извадете на хартия за печене и отцедете. Сервирайте със сос по средата, поставен в малка купичка. 

 

31874

 

Вижте във видеото точния метод. 

 

Рейтинг: 4 / 5 , 267 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...