Измивате и изчиствате чушките от дръжките и семето. Режете зелката на едри парчета. Обелвате чесъна и го нарязвате на дребно.
В три буркана от 700 мл. разпределяте оцета, сипвате по две с.л. олио и слагате по три асипирина, като ги начупвате, за да се разтворят добре.
Прибавяте по една с.л. сол и захар във всеки буркан и разбърквате добре.
Слагате бурканите на печката или близо до котлона, за да се затопли маринатата. Там печете чушките от всички страни, но не много.
Редите туршията, като слагате печена чушка, малко от зелето, листа целина, малко от чесъна и пак по същия начин. Запълвате бурканите, докато маринатата се вдигне догоре, като притискате продуктите, за да се хванат максимално.
Затваряте бурканите добре и ги обръщате с капачките надолу.