Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Парена туршия с червени чушки и зеле

5
Парена туршия с червени чушки и зеле
Източник: Irina Andreeva Jolie
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измивате и изчиствате чушките от дръжките и семето. Режете зелката на едри парчета. Обелвате чесъна и го нарязвате на дребно.

  • 2

    В три буркана от 700 мл. разпределяте оцета, сипвате по две с.л. олио и слагате по три асипирина, като ги начупвате, за да се разтворят добре.

  • 3

    Прибавяте по една с.л. сол и захар във всеки буркан и разбърквате добре.
    Слагате бурканите на печката или близо до котлона, за да се затопли маринатата. Там печете чушките от всички страни, но не много.

  • 4

    Редите туршията, като слагате печена чушка, малко от зелето, листа целина, малко от чесъна и пак по същия начин. Запълвате бурканите, докато маринатата се вдигне догоре, като притискате продуктите, за да се хванат максимално.

  • 5

    Затваряте бурканите добре и ги обръщате с капачките надолу.

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
тихомира илиева
02.10.2013 | 09:02
Много добро предложение.
4
zvetanka ivanova
01.10.2013 | 08:33
Харесах си тази рецепта за парена туршия.
3
Irina Andreeva Jolie
30.09.2013 | 21:32
Отговор на коментар #2 от :
Тя маринатата пак се вари,но като стой на топлата печка,тя пак си бълбука и става много гореща.
2
ана
30.09.2013 | 13:06
Аз парената я знам с варена марината.
1
Не правя зимнина , но това ми се вижда супер .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!