Приготвя се крем, като по-голяма част от прясното мляко се кипва със захарта
Останалото мляко (около 50 мл) се разбива с жълтъците и към сместа на тънка стръйка се добавя малко от горещото мляко
Кремът се вари на водна баня, докато се сгъсти
Желатинът се залива с 2-3 с.л. студена вода и след като набъбне, се разтопява, като не трябва да се загрява над 60 С
Разтопеният желатин се добавя към топлия крем, сместа се разбърква и се оставя да се охлади на стайна температура.
Ягодите се нарязват наситно или се пасират на пюре
Към тях се прибавят заквасената сметана и разбитата на пухкав сняг течна сметана
Ягодовата смес и крема с желатин се смесват и се разбъркват много внимателно с шпатула
Сместа се изсипва в намокрена със студена вода форма и се слага в хладилника най-малко за 4 часа
Преди сервиране десертът се отлепва с ножче от стените на съда и формата се потапя 3-4 пъти в съд с гореща вода, за да излезе парфето по-лесно от формата.