Пригответе пастата по описанието на пакета. Отцедете част от водата и я запазете.
За соса с морски дарове: Загрейте мазнината в голям тиган на средна степен. Сложете лука и чесъна и ги запържете. Сложете кърито, доматите и вермута. Увеличете котлона и задушете за 5 минути.
Добавете мидите и захлупете, гответе за 1-2 минути. Тогава добавете калмара и скаридите и разбъркайте хубаво в топлия сос. Гответе още 2-3 минути, или докато скаридите станат розови, а мидите се отворят.
Всички морски дарове са предварително изчистени.
Сложете пастата при богатия сос и разбъркайте, като се уверите, че продуктите са се смесили добре. Ако е нужно, може да добавите малко вода, от тази, в която се свари пастата.
Добавете босилека и естрагона, послете, сложете и черния пипер.
Преди да сервирате, поръсете с лимоновия сок всяка порция.