Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пастет от дроб и гъби

Пастет от дроб и гъби
Източник: youtube.com
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Включете фурната на 180 С. Накиснете гъбите в топло мляко с коняка, разтворен в него, за около 20 минути. 

  • 2

    През това време сложете дроба, шунката (по възможност печена) и чесъна в кухненски робот. Смелете хубаво. Добавете каймата, яйцето, пипера и сол на вкус. Отново пуснете блендера до пълно смилане. 

  • 3

    Отцедете гъбите и ги нарежете ситно. Добавете ги към основната смес. 

  • 4

    Сложете сместа в намазнена форма за терин (правоъгълна форма за кекс). Оформете гладко и сложете дафиновия лист отгоре. 

  • 5

    Печете за 1 час. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура. След това сложете в хладилника и оставете за 6 часа.  

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...