Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Патица с пресен лук

6
Патица с пресен лук
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистете лука, подрежете перата му, така че да останат 15 см от тях, измийте го и го подсушете. Сгорещете маслото и запържете лука, поръсете го със захарта и разбъркайте внимателно.

  • 2

    Добавете 2 с.л. соев сос, подправете със сол и оставете лука да изстине. Посолете патицата отвън и отвътре и я напълнете с лука. Завържете краката й.

  • 3

    Намажете птицата с мазнината, в която се е пържил лукът, сложете я по гръб в тава и добавете дреболиите.

  • 4

    Печете я 2 часа във фурна при температура 200 С. Сипете чаша топла вода в тавата 15 минути след началото на печенето. Смесете останалия соев сос, шерито и настъргания джинджифил.

  • 5

    След час и половина залейте патицата с този сос и я допечете.

  • 6

    Сложете патицата в затоплено блюдо за сервиране и я запазете на топло. Сипете в тавата чаша гореща вода, кипнете соса, прецедете го и оберете мазнината.

  • 7

    Сгъстете го със сметаната, подправете го със сол и черен пипер и още малко соев сос и шери на вкус. Обелете парчети джинджифилов корен, нарежете го на ситно и го добавете към соса.

  • 8

    Сервирайте патицата с ориз и гъби.

  • 9

    Още чудесни рецепти ви очакват в "Кулинарна енциклопедия" на ИК Хермес

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
kalinka kalinkova
31.05.2013 | 10:00
Ще запиша тази рецепта, рязко приготвям патица.
5
elena atanasova
30.05.2013 | 11:25
Може би е ще стане вкусна патицата и ще опитам рецептата.
4
pepi damjnova
29.05.2013 | 12:23
Отговор на коментар #1 от rozalij atanasova:
Наистина ще е вкусно.
3
pepi damjnova
29.05.2013 | 12:23
Вече дори си представих как е хванала коричка отгоре.
2
poli asenova
29.05.2013 | 11:27
Мисля да пробвам тази рецепта.
1
rozalij atanasova
28.05.2013 | 11:47
Страхотна рецепта. Много ще е вкусно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!