Приготвянето на сладкиши изисква някои определени познания.
Много често, докато натрупа необходимия опит, на човек му е необходимо многократно изпълнение на дадената рецепта, за да се получи тя максимално добре.
Това с пълна сила се отнася за Св. Валентин – планирали сте красив сладкиш, но той не "излиза" точно по начина, по който сте си го представяли.
Спасението в случая на напълно непознатата рецепта е да я приготвите пробно няколко дни преди самия празник. Така ще се спасите от евентуален провал.
Ако искате да си гарантирате успех при правенето на въпросния сладкиш, има още едно задължително условие – продуктите трябва да са със стайна температура.
Искате да имате лимонова или портокалова кора за десерти винаги,
когато ви потрябва? Много просто - преди да използвате сока на плода, настържете кората, изсипете в бурканче и поръсете със захар.
Бурканчето може да допълвате винаги, когато ползвате плодовете, а през зимния период това се случва наистина често. Приберете го в хладилника.
Ако не си падате по пекарството и сладкарството, но обичате да готвите, имаме няколко практични съвета и за вас.
Когато варите спагети или друг вид паста, винаги добавяйте солта, когато водата заври.
Когато варите, броколи, зелен фасул, спанак и други зелени зеленчуци и искате
да запазят цвета си след термичната обработка, веднага ги залейте със студена вода.
Ако не искате пържените десерти да попият много мазнина, добавете в тестото 2-3 с.л. алкохол.
Супата ще стане много по-вкусна, ако й сложите малко бяло вино.
Когато се налага да долеете вода в яденето, винаги прибавяйте топла вода. Студената прекъсва процеса на готвене.