Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печена патица 2

1
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Измитата и подсушена патица се натърква отвътре и отвън със сол и черен пипер
  • 2 Пaтицата се поръсва с мащерка отвътре и се поставя в предварително загрята до 200 градуса фурна за около час и половина, като се обръща от време на време
  • 3 Междувременно виното и сока от 400 г компот от вишни се кипват заедно за около пет минути
  • 4 Добавят се канелата, ситно смления карамфил и пасираните вишни и се вари до сгъстяването на соса.
продукти
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Krasimira Jekova
05.02.2013 | 17:08
а снимка на патицата защо няма :)))
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...