Спанакът се измива и подсушава. Гъбите се почистват и нарязват на колелца. Доматът - на кубчета. Чесънът - на филийки.
В тиган загрейте 2 с.л. олио и добавете чесъна да се запържи. След това добавете гъбите. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе 3-4 минути.
Добавете кубчетата домати и отново щипка сол и черен пипер. Гответе 2-3 минути. Добавете спанака и сложете капак. Намалете температурата и оставете за 1-2 минути.
Махнете капака, разбъркайте, добавете оцета, гответе още 1 минута и свалете от котлона. Изсипете в голяма чиния или плато.
В същия тиган сложете останалото олио. Сьомгата овкусете от двете страни със сол и пипер. Сложете я в загрятото олио откъм кожата. След това обърнете. Гответе по 4 минути от всяка страна. Подредете директно върху спаначената гарнитура.