Измийте картофите добре и ги нарежете на големи парчета. Сложете ги във вряща, подсолена вода и варете няколко минути. После отцедете и оставете да се охладят за 5 минути.
Сложете ги в купа и разтръскайте добре купата, така че леко да се наруши гладкостта на картофите. После овкусете със зехтин, сол и пипер. Сложете в тавичка и печете 30 минути на 200 С.
В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и сложете нарязания на ситно лук и измитите (цели) гъби. Овкусете със сол и пипер, поръсете с още малко зехтин и оставете да се запържват 8-10 минути.
Обелете и нарежете на много ситно чесъна. Сложете му щипка сол и с плоската част на ножа или в хаванче го стрийте на паста.
След като гъбите се запържат, добавете чесновата паста. Гответе още 2 минути. После добавете сока от 1/2 лимон, виното, бульона и половината магданоз и оставете да се готви, докато течността се изпари наполовина.
След това добавете сметаната и оставете също да се редуцира за 5 минути. Накрая добавете останалия магданоз, разбъркайте за последно и свалете от котлона.
Сервирайте в две отделни чинии гъбения сос и картофите, като идеята е картофът да се топва в соса и така да се консумира.