Картофите се измиват добре и се надупчват с вилица.
Пекат се 30-40 минути в загрята на 200 С фурна.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Запържват се около 5 минути в олиото на средна температура, докато омекнат.
Картофите се разрязват по средата и с лъжица се издълбава по голямата част от тях. Издълбаната част от картофа се раздробява с вилица и се прибавя към лука и чесъна.
Кашкавалът и сиренето се настъргват и се добавят в тигана. Сместа се подправя със сол и черен пипер.
Картофите се подреждат в тавичка, застлана с хартия за печене. Пълнят се с по 1-2 лъжици от плънката, но така че да остане малко място. Поръсват се с наситнен копър.
Във всеки картоф се чуква по едно яйце, като се внимава да не се разтече жълтъкът.
Връщат се във фурната за 15-тина минути, докато яйцето стегне.
Сервират се поръсени с копър.