Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печени свински пържоли със сос

6
Печени свински пържоли със сос
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.6
(базиран на 5 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете месото на тънки пържолки

  • 2

    Начукайте ги много добре - да станат двойно по-големи

  • 3

    Посолете ги и ги наръсете с черен пипер, кимион и малко настъргано индийско орехче

  • 4

    Оставете ги да поседят една върху друга, докато приготвите соса

  • 5

    Настържете лука, картофите и гъбите на ситно ренде, кашкавала - на едрото

  • 6

    Разбъркайте всичко заедно с магданоз и чубрица на вкус и олиото

  • 7

    Намажете начуканите пържолки с тази смес

  • 8

    Увийте ги и ги завържете с конец

  • 9

    Наредете ги една до друга в тава и ги полейте с малко олио отгоре

  • 10

    Изпечете ги покрити с капак или домакинско фолио

  • 11

    Сервирайте с подходяща гарнитура.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Рецептата даже е интересна, но не е пояснено в какво да се увият и колко време да се пекат. Предполагам, че във фолио се увиват, но аз просто ги наредих в плик за печене и сега се готвят, ще видим какво ще стане :)
5
Monika
06.12.2013 | 12:40
ама че странна рецепта ...
4
Silviq Milenova
01.07.2013 | 14:17
Отговор на коментар #3 от mardik mesttchian:
сигурно ги слагаш на гарнитура отстрани.
3
mardik mesttchian
22.04.2013 | 12:46
interesno kartofite i gabite kakvo se pravi s tiah?
2
Martina Georgieva
08.02.2013 | 16:55
Отговор на коментар #1 от Анелия Петрова:
и аз . ама ми се искаше да ги видя с готов вариант тези пържоли
1
Анелия Петрова
09.11.2012 | 17:42
Много обичам свински пържолки .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...