Вземаме половин прасенце. Натърква се със сол вътрешната страна и се покрива с прясната мащерка (а може и суха).
Оставя се да преседи една нощ. На следващия ден се отстранява мащерката.
Настъргват се две ябълки и им се изцежда сока. Към тях се прибавя меда, сока от лимона и соевия сос.
На дъното на тавата се слагат изцедените ябълки, водата.
Отгоре се поставя прасенцето, като се намазва с маслото и се полива с част от маринатата.
Хубаво се покрива с листата от зелето, поне на два пласта.
Поставя се във фурната на 200 С за около 1 час.
Ако горният слой от листата е загорял, се премахва.
В такъв случай, пак се намазва с маринатата и пак се оставя да се пече, докато костите започнат да се отделят с лекота от месото.
Премахват се зелевите листа, намазва се с останалата марината.
Пече се, докато се получи хубаво запечена кожичка. Сервира се топло, но никак не е лошо и студено.