Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено телешко с грозде и бадеми

Печено телешко с грозде и бадеми
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Подправете месото със сол и пипер. Запържете го в олиото. Добавете маслото и го пържете на тих огън за 18-20 минути. Извадете месото, увийте го във фолио и го запазете топло.

  • 2

    Сипете бульона в мазнината и като заври, подправете със сол, пипер и лимонов сок. Измийте и отцедете гроздето. Разрежете зърната. Махнете семките, сложете го в соса заедно с бадемите и варете 10 минути.

  • 3

    После добавете маточината. Развийте фолиото на месото и го нарежете на филийки.

  • 4

    Залейте го със соса и сервирайте с варен ориз.

     

  • 5

    *Може да замените, ако предпочитате, телешкото месо със свинско.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!