Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено филе от пъстърва

16
Печено филе от пъстърва
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Празник:Никулден
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пригответе подправката за риба. Смесете мащерката, 1 лъжичка риган, кайена, щипка черен пипер, шипка сол, 1 лъжичка чесън и разбъркайте добре.

  • 2

    Загрейте фурната (ако има вграден грил, използвайте него).

  • 3

    В малка купичка смесете лимоновия сок, подправката, която подготвихте, останалия чесън, магданоза, дивия лук и останалото количество риган. Бавно прибавете към зехтина. Поръсете със сол и пипер на вкус и разбъркайте.

  • 4

    Сложете филетата от пъстърва в кожата към намазнена тава. Намажете със соса, който приготвихте.

  • 5

    Печете за около 5 минути, колкото топлината да премине през филето.

  • 6

    Сервирайте с лимонови резени и гарнитура на вкус.

Коментари(16)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
16
kalinka kalinkova
29.11.2013 | 10:28
Добра идея ми давате и ще опитам.
15
elena atanasova
28.11.2013 | 10:25
Ще се пробва рецептата.
14
vili deneva
28.11.2013 | 09:21
Отговор на коментар #8 от stefaniika koleva:
Соса ще е вкусен мисля.
13
vili deneva
28.11.2013 | 09:21
Интересно предложение е това.
12
Vanessa Apostolova
27.11.2013 | 17:19
толкова красиво е поднесено! :)
11
poli asenova
27.11.2013 | 09:56
Отговор на коментар #3 от тихомира илиева:
Пъстървата е вкусна риба.
10
poli asenova
27.11.2013 | 09:56
Ще се пробва задължително рецептата.
9
stefaniika koleva
27.11.2013 | 08:57
Отговор на коментар #5 от Майстор - готвач:
Така и аз бих я направила.
8
stefaniika koleva
27.11.2013 | 08:56
Хареса ми соса към рибата.
7
gabriela gabrielova
26.11.2013 | 18:43
Отговор на коментар #3 от тихомира илиева:
На мен също ми допадна.
6
gabriela gabrielova
26.11.2013 | 18:42
Страхотно поднесено.
5
Майстор - готвач
26.11.2013 | 10:50
Изглежда страхотно :)
4
тихомира илиева
26.11.2013 | 08:40
Отговор на коментар #2 от Мартина Николова:
Това са тънкости, които обаче са много важни. Това и аз не го знаех.
3
тихомира илиева
26.11.2013 | 08:39
И това предложение ми допадна.
2
Отговор на коментар #1 от Silviq Milenova:
Ако използвате замразена риба, то трябва да я размразите напълно, трябва да е абсолютно суха, за да не се разпадне. Ако е прясна, то след като я измиета, то отново трябва да се подсуши много добре. Виждам, че предпочитате печена риба, затова може да опитате и да я приготвите във фолио.
1
Silviq Milenova
25.11.2013 | 16:35
Много добре изглежда! точно се чудих как да готвя пастърва, а от цяла риба дали ще стане,ако сама си я филетирам и нещо което ме притесни последния път (беше ми за първи път), когато я почистих от костите всичките, преди да опека, месото се разпадна имате ли идеи как може хем да я почистя,хем да остане цяла накрая? Предпочитам да я чистя преди готвене,защото у дома я яде малко дете и се притеснявам да не остане някоя костица.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !