Моят Кулинар
Вход
|
Регистрация
всичко
рецепти
любопитно
речник
форум
Рецепти
Кулинари
Любопитно
Полезно
Смях в кухнята
Форум
Вкъщи имам
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Националност
българска кухня
руска кухня, ОНД
гръцка кухня
унгарска кухня
африканска кухня
италианска кухня
френска кухня
азиатска кухня
чешка, словашка кухня
балканска кухня
испанска кухня
британска кухня
сръбска кухня
китайска кухня
шведска кухня
полска кухня
кухня на САЩ
норвежка кухня
финландска кухня
турска кухня
немска кухня
грузинска кухня
тунизийска кухня
японска кухня
кубинска кухня
кувейтска кухня
ливанска кухня
индийска кухня
румънска кухня
исландска кухня
виетнамска кухня
афганска кухня
мексиканска кухня
израелска кухня
мароканска кухня
иракска кухня
етиопска кухня
арменска кухня
аржентинска кухня
венецуелска кухня
бразилска кухня
нидерландска кухня
канадска кухня
иранска кухня
австрийска кухня
ирландска кухня
Празник
Гергьовден
Коледа
Великден
Никулден
Сватба
Йордановден
Бъдни вечер
Ивановден
Нова Година
Димитровден
Игнажден
Бабинден
Петльовден
Месни заговезни
Петровден
Архангеловден
Петковден
Св. Апостол Филип (Коледни Заговезни)
Кръстовден
Голяма Богородица
Илинден
Андреевден (Мечкин ден)
Павльовден
Еньовден
Свети Прокопий
Свети Врачове
Цветница (Връбница)
Тодоровден (Конски Великден)
Лазаровден
Благовещение
Духовден
Елисей
Спасовден
Петдесетница
Вартоломей
Видовден
Симеоновден
Китайска Нова година
рожден ден
Свети Валентин
Стефановден
Васильовден
Силвестри
Сирни Заговезни
Баба Марта
Велики пости
Спасовден
Горещници
Св. Мартин
Хелоуин
Свети Спиридон
Свети Спиридон
Света Анна
Света Варвара
Време
< 10 м.
15 мин.
20 мин.
30 мин.
40 мин.
45 мин.
50 мин.
60 мин.
70 мин.
80 мин.
90 мин.
> 90 м.
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало
»
Рецепти
»
Пиле в тесто по елзаски
Пиле в тесто по елзаски
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави снимка
Добави в Моят Кулинар
Националност:
френска кухня
Кулинар:
шеф Готвач
Рейтинг:
3
(
базиран на
10
отзива
)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
1
Нарежете пилето на порции
2
Сложете го в дълбок съд и го запържете до златисто в 40 мл олио
3
Налейте виното и го задушавайте, докато остане на мазнина
4
След това поръсете ястието с черен пипер и го посолете
5
Прибавете доматите, лука и маслините, нарязани надребно
6
Пуснете щипка розмарин
7
Оставете всичко да се задуши на тих огън за 5 минути
8
От брашното, маята, 20 мл олио и сол (на вкус) пригответе тесто
9
След това го разстелете на тънък пласт
10
Сложете пилето и зеленчуците в тава
11
Покрийте ги стестото, като залепите краищата му с белтъка към ръбовете на тавичката
12
Поръсете отгоре с брашно и печете 45 минути във фурна при температура 200 градуса
13
Когато сервирате готовото ястие, отстранете кората.
продукти
1
бр.
пиле
500
гр.
домати
150
гр.
лук кромид стар
100
гр.
маслини
200
мл
вино бяло
60
мл
олио
500
гр.
брашно тип 500
1
бр.
яйчен белтък
1
пак.
мая
Подобни рецепти
Тесто за пица и пирог
Шоколадов кейк с круши
Чорба по испански
8
Паста с коприва и бадеми
Подобни рецепти от форума
Пиле Тапака
Агнешка баклава с бутер тесто
Мариновано пиле /китайска кухня/
Пиле с пъпеш
Пиле с ориз
Тригуни от бутер тесто
Пилешки пържоли със сметана(поредното пиле със сметана и пр)
Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук
Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по:
Най-нови
|
Най-стари
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Гала вечеря в 3 рецепти
15 мин.
15 мин.
15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Полезно
Празници
Конвертори
Речник
Калории
Бързи връзки
Тип ястие
сосове, дресинги
напитки, коктейли
колбаси, деликатеси
зимнина/туршии
паста, спагети
тестени
десерт
основно
предястие/гарнитура
супа
салата
Вид меню
микровълнова кухня
разделно хранене
с желатин
с мас
с месо »
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с месен бульон
вегетариански »
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
еротична кухня
диетично хранене
детска кухня
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати
Общо гласували: 2959
|
Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
1
Абсолютно съм ЗА консумацията им. Храня детето си с тях възможно най-често.
Някои продукти наистина си заслужават. Биологично отгледаният зарзават има в пъти по-малко пестициди.
От време на време се храня с биохрани.
Смятам, че цената им е неоправдана и не ги купувам.
Нямам мнение по тази тема.
Коментирай
гласувай
С аромат на мъдрост
"Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик
Последвай аромата
Вкусни снимки
Картофки, ама по-така ;)
Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Малки кашкавалени соленки :)
Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Врели некипели
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D
Изкипи докрай
Видео вкусотии
Чудна погача за Коледа
Ето така се реже лук! Как не сме се сетили досега
Тази дама не се спира пред нищо! Погледнете този гигантски бонбон...
ИЗБРАНО ОТ МРЕЖАТА
02.07 | 11:00
Тези числа в рождената си дата показват, че съдбата е на ваша страна
02.07 | 10:00
Причиняват рак? Четири мита за слънцезащитните кремове
02.07 | 09:00
Kaжи ми какво те боли и ще ти кажа какво измъчва душата ти
© 2004 - 2024 Kulinar.bg
|
За нас
|
Правила за ползване
|
Реклама