Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле по киевски с нетрадиционна плънка

по статията работи: | 04 март 2016 Прочитания: 921
С фъстъчен пълнеж, как ви звучи?
Пиле по киевски с нетрадиционна плънка
Източник: Youtube

Да започнем с това, какво представлява Пиле по киевски? 

 

Това са сочни пилешки гърди, с ароматна плънка с много хрупкава панировка.

 

Най-вероятно сте си хапвали такова ястие, без да знаете, че е точно Пиле по киевски и идва от руската кухня.

 

Традиционно пилето по киевски е пълно с масло и много подправки, които го правят сочно и ароматно.

 

Ние обаче сме ви приготвили една по-различна рецепта! 

 

Гарантираме ви, че не сте опитвали пиле с таква плънка! А сме сигурни, че много ще ви допадне.

 

Вместо с масло, ще напълним това пиленце с фъстъчено масло, как ви звучи? Пак ще бъде сочно, но вкусът ще е доста по-различен от пиле с обикновено масло.

 

Ето ги и нужните продукти за Пиле по киевски с плънка от фъстъчено масло:

 

- 6 пилешки гърди

- 2 с.л. фъстъчено масло

- 2 с.л. кокосово мляко

- 2 скилидки чесън

- 1 ч.л. настърган джинджифил

- 1 ч.л. соев сос

- 1 ч.л. рибен сос

- 1 с.л. мед

 

- брашно

- яйца

- галета

- олио за пържене

 

Първо пригответе плънката - за целта смесете фъстъченото масло, млякото, соевия сос, рибения сос, джинджифила, чесъна и меда. Разбъркайте много добре. После приберете във фризера, докато замръзне. Така ще се пълни много по-лесно. 

 

Когато дойде време за пълнене, направете по един малък разрез на всяка парче месо. В него напълнете от вкусната плънка. Понеже е замразена, тя няма да се разтича.

 

Идва ред на панировката - пригответе си три чинии - с брашно, разбити яйца и галета. Потапяйте пилето последователно в брашно, яйце, галета, а после пържете в загрято олио. Изпържте от двете страни, а после прехвърлете пилешкото, както е в тигана, в загрята на 190 С фурна за 10 минути - за да е сигурно, че месото е сготвено. 

 

Сервирайте с лека гарнитура - най-добре само свежа салата. 

 

Предлагаме ви да си припомните и традиционната рецепта за Пиле по киевски, пълнено с ароматно билково масло. 

 

youtube.com


Да се върнем на днешната рецепта. И понеже с думи не можем да ви опишем колко апетитно се разтича фъстъчената плънка, когато срежете месцето, предлагаме ви да го видите във видеото.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 288 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !