Да започнем с това, какво представлява Пиле по киевски?
Това са сочни пилешки гърди, с ароматна плънка с много хрупкава панировка.
Най-вероятно сте си хапвали такова ястие, без да знаете, че е точно Пиле по киевски и идва от руската кухня.
Традиционно пилето по киевски е пълно с масло и много подправки, които го правят сочно и ароматно.
Ние обаче сме ви приготвили една по-различна рецепта!
Гарантираме ви, че не сте опитвали пиле с таква плънка! А сме сигурни, че много ще ви допадне.
Вместо с масло, ще напълним това пиленце с фъстъчено масло, как ви звучи? Пак ще бъде сочно, но вкусът ще е доста по-различен от пиле с обикновено масло.
Ето ги и нужните продукти за Пиле по киевски с плънка от фъстъчено масло:
- 6 пилешки гърди
- 2 с.л. фъстъчено масло
- 2 с.л. кокосово мляко
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 ч.л. соев сос
- 1 ч.л. рибен сос
- 1 с.л. мед
- брашно
- яйца
- галета
- олио за пържене
Първо пригответе плънката - за целта смесете фъстъченото масло, млякото, соевия сос, рибения сос, джинджифила, чесъна и меда. Разбъркайте много добре. После приберете във фризера, докато замръзне. Така ще се пълни много по-лесно.
Когато дойде време за пълнене, направете по един малък разрез на всяка парче месо. В него напълнете от вкусната плънка. Понеже е замразена, тя няма да се разтича.
Идва ред на панировката - пригответе си три чинии - с брашно, разбити яйца и галета. Потапяйте пилето последователно в брашно, яйце, галета, а после пържете в загрято олио. Изпържте от двете страни, а после прехвърлете пилешкото, както е в тигана, в загрята на 190 С фурна за 10 минути - за да е сигурно, че месото е сготвено.
Сервирайте с лека гарнитура - най-добре само свежа салата.
Предлагаме ви да си припомните и традиционната рецепта за Пиле по киевски, пълнено с ароматно билково масло.
youtube.com
Да се върнем на днешната рецепта. И понеже с думи не можем да ви опишем колко апетитно се разтича фъстъчената плънка, когато срежете месцето, предлагаме ви да го видите във видеото.