Пилешките гърди се нарязват на хапки с големина приблизително колкото орех (не че не ги режа и по-големи ;) ).
В купа се разбъркват хубаво със соевия сос и се оставят в хладилника да се мариноват поне 20 минути (ако много бързате, можете да пропуснете този момент).
След което се овалват в брашното и се пържат до златисто в малко мазнина.Но нека наистина да се изпържат, затова парчетата ги слагайте на разстояние едно от друго.
Когато са готови, изваждат се в чиния.
В същата мазнина веднага се изсипва кофичката заквасена сметана, разбърква се и като се разтопи се добавя прясното мляко. Слага се куркумата, за да се оцвети соса, и се подправя със сол и черен пипер.
Връща се месото, оставя се на огъня 2-3 минути и при първото клокване се маха.
Мога само да добавя, че съм я правила и с останало бяло месо от печено пиле или от домашно пиле, тогава само запържвам месото.
И друго – ако, вместо месо, се запържат гъби и им се добави заквасената сметана и прясното мляко, става чудесен млечен сос с гъби.
Да ви е вкусно ! :)