Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле с морска сол

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 14 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Наръсете вътрешността на пилето с черен пипер и пъхнете клонката целина без да го солите
  • 2 Покрийте дъното на голяма тенджера (или йена с капак) с алуминиево фолио
  • 3 Отгоре изсипете 1 килограм морска сол
  • 4 Върху нея сложете пилето с гърдите надолу
  • 5 Посипете го с останалата сол
  • 6 Покрийте го с фолио и похлупете тнджерата
  • 7 Поставете съда на силен огън и печете час и половина
  • 8 След това извадете пилето
  • 9 Отстранете полепналите кристалчета сол и го разрежете на порции При печенето пилето винаги трябва да с гърдите към дъното на съда, иначе ще поеме много сол.
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!