Нарязват пилешките гърди на кубчета, слагат се в тенджера с малко вода и зехтина да се задушат.
Като се поизпари водата, се прибавя арпата и тя се задушава малко. После се прибавят 2 чаши вода, разбърква се и се добавят зеленчуците, подправката и 2 с.л. масло.
Добавя се 2 с.л лимонов сок. Оставя се да започне да ври и не се бърка много. Като заври, се бърка 2-3 пъти най-много. Не се вари да се изпари водата, а като почне да къкри и да се виждат леко арпата и зеленчуците се спира котлона.
Покрива се с кухненска хартия и после с капака отгоре, за да се изпари излишната вода.
В друг съд се слага да заври вода 500 мл и млякото, прибавя се и пюрето. Овкусява се със солта и останалото масло.
Маха се от котлона и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Картофеното пюре се слага отдолу под ястието, като канапе. Върху пюрето се слага готовото ястие със зеленчуците, пилето и арпата и се сервира украсено със стръкче магданоз.