Взимаме йенска тавичка и нареждаме пилешкото филе предварително начукано като за пържоли.
Нареждаме отгоре кръгчета нарязан петрохан (сушена наденица).
Намазваме с майонеза отгоре върху петрохана и настъргваме кашкавала.
Заливаме с киселото мляко и захлупваме с капака самата тавичка.
Печем така 2 часа на 170-180 градуса.
През това време си приготвяме гъбите: изчистени и нарязани на кръгчета ги задушаваме в чистото масло. След като вече са готови, слагаме малко сол и черен пипер смлян на вкус, и прибавяме готварската течна сметана до сгъстяване къкри на слаб огън.
Приготвяне на пресни картофи: вземаме пресни картофи и ги изчистваме от люспите измиваме и нареждаме в тавичката и слагаме 1 пакетче чисто масло малко сол и печем до зачервяване като ги извадим от фурната ги поръсваме с пресен копър и сервираме за гарнитура.
Приятен апетит!