Поръсете бутчетата със сол и черен пипер. Сгорещете маслото в тиган и ги изпържете от всички страни за 25-30 минути. Извадете ги и ги запазете топли.
Обелете и нарежете на ситно лука, запържете го в мазнината от бутчетата. Поръсете с брашно и бъркайте, докато се запържи до златисто, после добавете кърито и месния бульон, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучици.
Като заври сместа, варете 5 минути на тих огън.
Добавете сметаната, без да спирате да бъркате, и накрая сипете шерито. Залейте бутчетата с малко сос, а останалия сервирайте отделно.
Поднесете с пилаф, зелена салата или салата от цикория.
Рецептата е публикувана в книгата "Кулинарна енциклопедия" на ИК "Хермес"