Маята се размива в затоплената вода и мляко. Прибавят се солта и захарта. Добавят се едно яйце и един белтък. Другият жълтък се оставя за намазване на готовата пита преди печене.
Брашното се пресява, прави се кладенче и се замесва меко тесто. Разделя се на 3 топки и се оставя да втаса 15-20 мин.
Всяка топка се разточва на лист с дебелина 5-10 мм. и се намазва с разтопено краве масло. След 5 мин. трите листа се налагат един върху друг, най горния се поръсва с брашно и се разточват отново заедно.
Полученият лист, който е с кръгла форма, се разрязва на 16 парчета (триъгълници). Всеки триъгълник се навива на „кифла” като леко се изтегля в единия край. Образува се конус.
В средата на кръгла намазана с мазнина тава за печене, се слага един конус прегънат на топка. Останалите 15 се нареждат радиално в тавата на разстояние един от друг. Оставят се да втасват още 15-20 минути.
След втасването, се намазва с разбития жълтък и се поръсва със сусам, мак или други семенца по желание. Пече се в загрята фурна на 220 - 250⁰С за 40-50 мин.