Маята разтваряме в затопленото прясно мляко, заедно със захарта и брашното, когато шупне, сместта е готова за замесването на тестото.
В сместа правим кладенче от брашното и чупим яйцата в средата, като отделяме само 1 жълтък от 3-те яйца (който ще ни послужи за намазване на питката отгоре).
Изсипваме маята и киселото мляко, угасено със сода бикарбонат.
Слагаме солта и олиото. Месим меко тесто и разделяме на 3 части.
Разточваме на кръг листа, мажем с чисто масло или маргарин.
Поставяме втория лист и мажем и него, и така до последния лист.
Режем кръга на 16 триъгълни парчета, едно по едно навиваме като кифлички.
В намазаната тава с масло или маргарин, редим в кръг вече навитите парчета и в средата поставяме 3 парчета.
Оставяме да втаса за 3 мин. на топло, вече втасалата питка мажем с жълтъка, разбит с малко олио или вода, не повече от 1 чаена лъжичка и ръсим с ким, по желание.
Печем в умерена фурна на 170 С, за 45-50 минути.
Много сполучлива е рецептата.