Маята разтваряме в затопленото прясно мляко с 1 суп. лъж. Захар и 2-3 суп. лъж. брашно.
Когато шупне, сместа е готова за замесването на тестото.
Изсипваме маята и киселото мляко, угасено с 1 каф. лъж. сода бикарбонат.
Месим меко тесто и разделяме на 3 части.
Разточваме на кръг листа, мажем с чисто масло или маргарин, поставяме втория лист и мажем и него, така и последния лист.
Режем кръга на 16 триъгълни парчета, едно по едно навиваме като кифлички.
В намазаната тава с масло или маргарина, редим в кръг вече навитите парчета и в средата поставяме 3 парчета.
Оставяме да втаса за 30 минути на топло.
Мажем с жълтъка, разбит с малко олио или вода, не повече от 1 чаена лъжичка, и ръсим с ким - по желание.
Печем в умерена фурна на 170 градуса за 45-50 минути.