На едно от яйцата се разделят белтъка и жълтъка.
Белтъкът се използва за тестото, а жълтъкът - за намазване на питката.
Разтопяваме маята в леко топлото мляко. Правим кладенче от брашното и изсипваме всички продукти и млякото с маята.
Замесваме тестото и го оставяме да втаса около 40 мин.
Следва най-съществената част - оформянето на питката.
Отделяме 1 малка топка от тестото и я поставяме в центъра на намаслената и набрашнена тавичка.
Останалото тесто разделяме на две части, от които разточваме два кръга.
Единият намазваме с разстопеното масло. Другият слагаме върху него. Притискаме леко и разточваме двата заедно до по-голям кръг.
Намазваме с масло и нарязваме на 12 триъгълника.
Всеки тригъгълник се навива на кифличка, като се почне от широката страна и се върви към острия ъгъл.
Кифличките се нареждат около топката в тавата. Питката се оставя на топло да втаса около 30-40 минути.
Втасалата питка се намазва с отделения жълтък. Печем в предварително загрята фурна до 190 С.