Пресейте брашното 3 пъти, направи кладенче и в него сложете яйцата, киселото мляко, оцета, солта, маслото.
В купичка затоплете прясното мляко и в него разтворете маята със захарта и 2 с.л. брашно. Оставете да шупне.
Готовата кашичка сипете при брашното и замесето тесто, докато стане гладко и не лепи по ръцете. Оставете покрито за около 1 ч да втаса.
Разделете готовото тесто на 2 равни части, от които едната се отделя настрана, а другата се разделя на още 2 по-малки.
По-голямата част се разточва на правоъгълна кора, отделят се изрезките за украса накрая. Кората се навива на стегнато руло и се поставя като кръг в намазнена тава като се започва от края на тавата, но не плътно прилепнало към нея.
С ножица или нож направете еднакво широки разрези по кръга. Ще получите парчета, които се усукват едното на едната страна другото на другата.
От двете по-малки теста, едното сложете в средата като топка, а другото разточете на кора и се разрежете на триъгълници, които да приличат на лъчи. Тях сложете около топката с връхчето нагоре.
С изрезките направете малки топченца и ги поставете около средното топче в долния край на всеки лъч.
Намажете с олио и оставете 30 минути да втаса, след което намажете с жълтък, поръсете със семена и печете на 160 С до златисто.