Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Питка Снежинка

16
Питка Снежинка
Източник: Петя Славчева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В брашното се прави кладенче. В него се слагат солта, олиото, заквасената сметана, леко разбития белтък на яйцето и леко се замесва, като постепенно се прибавя предварително разтворената мая в прясното мляко.

  • 2

    Замесва се гладко тесто, като на части, ако е необходимо, се добавя и допълнителното прясно мляко. Оставя се да втаса на топло.

  • 3

    Тестото се дели на 3 равни топки, които хубаво се омесват и се оставят още един път да втасат на топло.

  • 4

    След това в намазнена тавичка се разточват средно дебели кори и се слагат една върху друга, като между тях се намазва малко олио.

  • 5

    Режат се на 6 или 8 равни парчета, като в средата на питката не се срязват, там може с помощта на чашка да оставите кръг. Моите са разрязани на 8 и тези парчета се делят на 2, така аз получих 16 равни по размер парчета.

  • 6

    Взимам с двете ръце по едно парче и едновременно завъртам навън 2 пъти, едното парче наляво, друго надясно и края на питката леко подвивам надолу, да отиде под самата питка.

  • 7

    Намазвам с жълтък, поръсвам средата с мак и отстрани със сусам, оставям малко да втаса и пека до готовност.

продукти
Коментари(16)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
16
кати
12.12.2013 | 13:15
Отваря се видеото, само че там е показано с 4 слоя. Но всякак е много красиво:) Благодарим:)
15
Петя Славчева
12.12.2013 | 11:28
Отговор на коментар #13 от pepi damjnova:
ще се получи,само май не се отваря линка с видеото на питката,кажете дали го виждате
14
elena atanasova
12.12.2013 | 10:38
На мен ми хареса тази пита.
13
pepi damjnova
12.12.2013 | 09:14
Отговор на коментар #10 от Svetlozara:
Дано и на мен ми се получи така.
12
pepi damjnova
12.12.2013 | 09:13
Ех, че красива пита!
11
stefaniika koleva
11.12.2013 | 22:16
Мисля да се пробвам да е приготвя.
10
Svetlozara
11.12.2013 | 17:03
Прекрасно изглежда :)
9
Петя Славчева
11.12.2013 | 15:38
Отговор на коментар #8 от ана:
https://www.youtube.com/watch?v=lY14GwgN5Iw ето видео за по лесно
8
ана
11.12.2013 | 14:01
Тоест- парчетата се режат до края, така ли? Страхотно красиво.
7
Петя Славчева
11.12.2013 | 11:55
тази питка нямаше име,но една жена в една от кулинарните групи каза че и прилича на снежинка и така и се появи името
6
Аламинут
11.12.2013 | 10:28
Отговор на коментар #3 от Анелия Петрова:
Както съм гладна ... много добре ще ми дойде тази питка
5
Аламинут
11.12.2013 | 10:28
Много ми се хапва питка , но преди да си хапна ще трябва да си я намеся :)
4
Анелия Петрова
11.12.2013 | 09:53
Отговор на коментар #1 от kalinka kalinkova:
Не само , че изглежда така ами и наистина е такава .
3
Анелия Петрова
11.12.2013 | 09:53
Страхотно предложение :) Питката освен , че е много красива е и много вкусна :)
2
kalinka kalinkova
11.12.2013 | 08:39
Ще се опитам да е приготвя по рецептата.
1
kalinka kalinkova
11.12.2013 | 08:39
Изглежда вкусна тази питка.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...