Брашното се пресява, в него се поставят сухата мая, солта и захарта и се разбърква добре (ако маята е прясна, се размива с малко топла вода, посипва се с малко захар и брашно, разбърква се и се оставя да втаса на топло, докато шупне, след това се изсипва при брашното).
Прави се кладенче и в него се изсипват две от разбитите яйца и белтъкът на третото, млякото, 250 мл топла вода и олиото.
Меси се, докато стане меко тесто, което да не лепне по ръцете.
Поставя се в поръсена с брашно купа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
След това тестото се премесва с малко брашно и се разделя на три топки.
Кръгла тава се намазва и се поръсва с брашно. Всяка топка се разточва на кръг с големината на тавата. Поставя се първата кора в тавата, намазва се обилно с мазнина (масло, олио, маргарин или свинска мас), по желание може да се наръси натрошено сирене.
Поставя се втората кора и отново се намазва с мазнина и се поръсва със сирене. Накрая се поставя третата кора.
В средата на тавата се поставя чаша с по-голям отвор и се притиска до дъното. Останалото около чашата тесто се реже на триъгълници, всеки един се взима с обилно намазнени ръце, навива се на кифличка от острия към дебелия край и се връща обратно в тавата със затворения ръб надолу.
Когато са наредени всички кифлички, се маха чашата. Тавата с питката се оставя да втаса още веднъж на топло.
След като увеличи обема си, се маже с разбития с малко олио и прясно мляко жълтък на третото яйце и се поставя в загрята на 200 С фурна, след пет минути фурната се намалява на 160 С и питката се пече до готовност, около 40 минути (проверява се с дървено шишче).
При необходимост, ако започне твърде рано да се зачервява доста отгоре, се поставя парче алуминиево фолио.