Пригответе тестото за пица по тази рецепта или по ваша собствена.
Загрейте фурната на 200 С.
В голям тиган с нагорещена мазнина сотирайте лука и чесъна, като ги разбърквате често. Добавете и бейби спанака за кратко (около 2 минути) и отново разбъркайте.
През това време, смесете сирената моцарела (като си запазите малко за поръсване), рикота и пармезан (предварително рендосани) в малка купа и ги разбъркайте хубаво.
Разтегнете хубаво тестото, да бъде по-тънко, и го поставете върху намаслена и набрашнена голяма тава. Поръсете го с останалата моцарела, след това със спаначената смес, а най-отгоре – със сместа от сирене.
Запечете до готовност, като редувате горен и долен реутан, ако е необходимо.
По желание, към рецептата могат да бъдат добавени пресни гъби.