Маята се разтваря в 100 мл топло прясно мляко със захарта и се оставя да шупне.
Пресява се брашното и в средата се изсипва останалото прясно мляко, киселото мляко, олиото, шупналата мая и солта. Замесва се средно меко тесто и се оставя да втаса на топло 30 минути.
После се премесва и се разделя на 3 топчета. Всяко се разточва на обла кора и се намазва с олио. Нареждат се една върху друга. Нарязваме на 8 сектора.
В средата се поставя чаша, с отвора надолу, и всеки сектор се нарязва на още 3 части.
Сплитаме ги на плитка, като краищата се подвиват отдолу. Оставя се за 20-30 минути.
Намазва се с разбит жълтък заедно с малко олио и се поръсва със сусам.
Печем 45 минути в загрята фурна.
Добър апетит!