1
От маята, 50 грама брашно, 1 супена лъжица захар и част от леко затопленото мляко направете закваска и я оставете да втаса
2
След това я смесете с 200 грама брашно, прибавете и останалото мляко
3
Разбийте 150 грама масло с 50 грама захар и жълтъците, сложете настърганата кора от лимона и рома
4
Прибавете тази смес към брашнeната и разбийте всички продукти добре
5
Изсипете полученото тесто в намазана с масло тавичка и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна
6
Готовият блат посипете със смесот 100 грама захар, смлените орехови ядки, галетата, канелата и карамфила
7
Отгоре наредете обелените и нарязани на парченца праскови
8
В купа разбийте на гъста пяна яйцата със 100 грама захар, прибавете 100 грама брашно и сипете постепенно остатъка от маслото - разтопено, но не топло
9
Излейте тази смес върху прасковите и допечете пая