Приготвяне на Крем "Брюле" - Разбъркваме млякото, сметаната (200гр.), захарта и жълтъците. Слагаме сместа за заври при непрекъснато бъркане. и да остане в хладилника, за да се сгъсти добре.
Желатинът, който е предназначен за крема, разтваряме в малко вода до набъбване, разтваряме на водна баня, след което го добавяме към другата смес. Оставяме крема да се охлади (най-добе е да се приготви от предния ден).
Приготвяне на слакарския крем - сметаната се сипва в подходящ съд и се бърка с миксер до сгъстяване.
Приготвяре на сиропа - водата се загрява до стопяване на захарта (2 чаени чаши), след което се добавя едно пакетче ванилия.
Приготвяне на тортата - първият блат (пандишпанов) се сиропира с 1/3 от сиропа, намазва се с крем "Брюле" и се редят нарязани банани. Вторият блат по същия начин. След като се сиропира и третият блат вече се намазва с белия сладкарски крем.
Отгоре се украсява по приложената снимка с нарязаните плодове. Пуричките се редят и залепват около тортата и за да не се наклонят се връзват с панделка. С останалия крем може да се оформят и цветчета на венец.
Приготвяне на желатина за заливка - тортата се залива с желатин, за да не почерняват плодовете и да си запазят свежия вид. Сипва се в 200мл. вода до набъбване, след което се разтваря на водна баня до избистряне. Оставя се да изтине. След което се сипва върху плодовете.