Във форма за торта се подреждат, по страните и по дъното, бишкоти.
Могат да бъдат поръсени с малко ром или друг ароматен алкохол, ако няма да похапват дечица.
Течната сметана се разбива с миксер, към нея се добавя заквасената сметана, за по-лек вкус, добавят се парченца ананас от консерва и сладкото (въпрос на вкус е, какво може да се добави или премахне от съставките).
Кремът се добавя върху бишкотите и се разпределя навсякъде.
Отгоре се подреждат измитите и нарязани плодове - при мен се редуват банани, круша, ябълка, банани и в средата ананас.
Отгоре поръсих с боровинки за цвят.
Тортата се залива със желатинова смес за торти (или желатин само), предварително размита и разтопена във вода.
Оставя се да стегне, поне 2 часа.