В купа смесваме маята с предварително затопленото 100 мл прясно мляко. Леко разбъркваме, добавяме захарта и толкова брашно, че да се получи гъста каша. Оставяме сместа да втаса.
В отделна купа разбиваме яйцата. Разбиваме добре, прибавяме киселото мляко. Наливаме останалото прясно мляко, размесваме добре всички продукти, докато се получи еднородна смес. Наливаме 2-3 с.л. олио.
Пресяваме брашното. В средата оформяме кладенче, поръсваме с 2 с.л. сол. Наливаме сместа, добавяме втасалата мая.
Размесваме добре всички продукти, омесваме меко тесто. Поставяме го в намаслена тава, намазваме го с олио, оставяме да втаса.
Разделяме тестото на 2 еднакви части, от едната половина отделяме 1 топка. Разточваме най-голямата част на тънка правоъгълна кора, отрязваме отстрани лентички. Намазваме равномерно с олио, навиваме я на руло.
Поставяме рулото по краищата на намазнена тава, като между стените и рулото оставяме разстояние. Разрязваме с ножица на ленти. В средата слагаме отделената най-малка част, която оформяме на топка. Отгоре върху топката декорираме с ленти и розички.
Смесваме жълтък с малко прясно мляко и малко олио. Намазваме питката с помощта на четка. Печем в предварително загрята фурна до готовност.