Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Покрекло (Литаково)

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2
(базиран на 6 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 След като се измият много добре, 3 кг дебели черва, белия дроб, сърцата и месото се варят заедно около 30 минути, а отделно се вари шкембето
  • 2 Нарязват се на парчета и сеприбавят към стопената свинска мас заедно със ситно нарязания лук, виното и солта
  • 3 Варят се на умерен огън, докато се избистри мазнината и спре отделянето на пара;
  • 4 Към края на варенето се прибавят черния пипер и дафиновия лист
  • 5 Сместа се изсипва в буркани и се залива с мазнина
  • 6 Бурканите се стерилизират няколко минути.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !