Продукти за тестото: 2 с.л. захар, 40 гр. масло, 1/2 ч.ч. топло прясно мляко, 1/2 к. мая, 2 яйца, 1 щ. сол, ванилия, 500 гр. брашно.
Замесваме тесто от тези продукти и оставяме да втаса.
Крем "Ванилия": 500 гр. прясно мляко, 1/2 чаша захар, 6 с.л. Брашно, 3 яйца, ванилия, 50 гр. масло.
Поставяме млякото със захарта да заври.
Разбиваме яйцата и брашното с малко вода и изсипваме към заврялото мляко, разбиваме енергично с тел, докато клокне.
Прибавяме ванилията и маслото и оставяме да изстине. Кремът трябва да е гъст.
След като тестото втаса, разточваме кора, дебела около 1 см.
С чаена лъжичка слагаме от истиналия крем на купчинки, на растояние една от друга върху половината площ от кората.
Загръща се и с чаша се отрязват поничките.
Изчакваме около 10 мин. и изпържваме във фритюрник.
Готовите понички отцеждаме върху салфетка и наръсваме с пудра захар.
Пърженето е кратко и почти не попива никаква мазнина.
Станаха много меки и невероятно вкусни!