Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Понички (Петя)

15
Понички (Петя)
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 4.4
(базиран на 5 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Продукти за тестото: 2 с.л. захар, 40 гр. масло, 1/2 ч.ч. топло прясно мляко, 1/2 к. мая, 2 яйца, 1 щ. сол, ванилия, 500 гр. брашно.

  • 2

    Замесваме тесто от тези продукти и оставяме да втаса.

  • 3

    Крем "Ванилия": 500 гр. прясно мляко, 1/2 чаша захар, 6 с.л. Брашно, 3 яйца, ванилия, 50 гр. масло.

  • 4

    Поставяме млякото със захарта да заври.

  • 5

    Разбиваме яйцата и брашното с малко вода и изсипваме към заврялото мляко, разбиваме енергично с тел, докато клокне.

  • 6

    Прибавяме ванилията и маслото и оставяме да изстине. Кремът трябва да е гъст.

  • 7

    След като тестото втаса, разточваме кора, дебела около 1 см.

  • 8

    С чаена лъжичка слагаме от истиналия крем на купчинки, на растояние една от друга върху половината площ от кората.

  • 9

    Загръща се и с чаша се отрязват поничките.

  • 10

    Изчакваме около 10 мин. и изпържваме във фритюрник.

  • 11

    Готовите понички отцеждаме върху салфетка и наръсваме с пудра захар.

  • 12

    Пърженето е кратко и почти не попива никаква мазнина.

  • 13

    Станаха много меки и невероятно вкусни!

продукти
Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
Отговор на коментар #13 от Ellh Konstantinidou:
А да се научите да четете може ли?То само с драскане и хейт не става. Три пъти е дала жената реалната, а не сгрешена при публикуване рецепта, или пишете колкото да се намирате на работа...
14
Anastasia Ilieva
23.03.2013 | 16:22
mn sa hubavi ponichkte,receptata e strahotna
13
Ellh Konstantinidou
28.01.2013 | 18:59
mozeli da obqsnite to4no retseptata za6toto mai tova momi4e ne gi e gotvila
12
Petya Keranova
28.01.2013 | 14:21
Продукти за тестото: 2 с. лъж захар 40 гр. масло 1/2 ч. чаша топло прясно мляко 1/2 к. мая 2 яйца 1 щ. сол ванилия брашно Замесваме тесто с 500-те грама брашно(всъщност е колкото поеме, за да стане меко тесто), едната ванилия, щипката сол, 2-те яйца,маята, 100мл прясно мляко,40-те грама масло и 2-те супени лъжици захар, като: -разтваряме маята в топличкото прясно мляко, заедно с двете лъжици захар и щипката сол -правим кладенче в брашното, в което счупваме двете яйца, добавяме мекото масло, ванилията и разтворената мая -замесваме меко тесто и оставяме да втаса Крем "Ванилия" 500 гр. прясно мляко 1/2 чаша захар 6 с.л. брашно 3 яйца ванилия 50 гр. масло Поставяме млякото със захарта да заври. Разбиваме яйцата и брашното с малко вода и изсипваме към заврялото мляко, разбиваме енергично с тел докато клокне. Прибавяме ванилията и маслото и оставяме да истине. Крема трябва да е гъст. След като тестото втаса, разточваме на кора, дебела около 1 см. С чаена лъжичка слагаме от истиналия крем на купчинки на растояние една от друга върху половината площ от кората. Загръща се и с чаша се отрязват поничките. Изчакваме около 10 мин. и изпържваме във фритюрник. Готовите понички отцеждаме върху салфетка и наръсваме с пудра захар. Пърженето е кратко и почти не попива никаква мазнина. Станаха много меки и невероятно вкусни!
11
Petya Keranova
28.01.2013 | 14:14
Отговор на коментар #8 от Анета Пеева:
Да, права сте няма такъв крем, брашното е 6 супени лъжици.
10
Petya Keranova
28.01.2013 | 14:13
http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/10/blog-post_25.html
9
Petya Keranova
28.01.2013 | 14:12
Опитах се да я редактирам рецептата, защото нещо се е объркало при публикуването и, но тъй като не успях Ви давам линк към оригинала.http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/10/blog-post_25.html
8
Анета Пеева
27.01.2013 | 16:02
Това момиче само е гледало как се правят. Няма такъв крем с 500 гр брашно.
7
Анета Пеева
27.01.2013 | 15:59
така не се пише рецепта!
6
EmilEkaterina Georgievi
27.01.2013 | 13:16
дадени са два пъти,защото тя не е обяснила,че продуктите които се повтарят се ползват и за тестото и за крема
5
Ilkis Etem
27.01.2013 | 11:28
koito e gotvil moje da razbere receptata iziskva se malko umisul no za nqkoi e mnogo slojno tova :)
4
Hristinka Hristova
27.01.2013 | 11:08
хубава рецепта,но защо продуктите за понички на Петя са дадени по 2 пъти...
3
Dzhemile Toni
27.01.2013 | 09:21
Nichto ne razbrah ,ne e napisana kakto tryabva !
2
Muriel Favre
27.01.2013 | 00:37
delicieu-sement!!!!!!!!!!
1
DerekandDiane Taylor
26.01.2013 | 15:16
ova ne je tocna recepta vidi
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !