В стъклен съд се натрошават бисквитите.
Върху тях се нарязват изчистените от семки и ципи портокали.
Плодовете се заливат с 60 мл предварително изцеден портокалов сок.
За аромат се поръсва с натрошен карамфил.
Лимонът се настъргва и се поставя в съд с 45 мл портокалов сок, захарта и виното.
След това се разбива сметаната и към нея се прибавя част от винената смес.
Отделно се разбиват белтъците и към тях се добавя останалата част от винената смес.
При непрекъснато бъркане с лъжица или шпатула, се смесват сметаната и белтъците.
Бисквитената смес се поръсва върху готовия крем.
Оставя се да престои в хладилника, не по-малко от два часа.
Десертът се украсява със захаросани портокалови корички, сладко от портокали или настърган шоколад.