Бисквитите се смилат на трохи в кухненски робот или се счукват с дървено чукче, поставени в плик. Добавя се разтопеното масло и се разбърква, докато трохите се овлажнят (при необходимост, се добавя още масло). Сместа се разстила на дъното на откопчаваща се тортена форма, потупва се леко, докато се уплътни. Оставя се за около 20 минути в хладилника да се стегне маслото.
Разтваря се желатина в малко студена вода. Оставя се да набъбне. Настъргва се чаена лъжица кора портокал. Крема сиренето се разбива с пудрата захар, прибавят се сладкарската сметана, ванилията и кората от портокала.
Набъбналият желатин се покрива с фолио и се поставя в микровълнова, като леко се подгрява (но да не завира). Част от желатина се добавя към получения крем. Разбърква се и се изсипва върху стегнатия блат. Оставя се в хладилника за 20 минути, докато стегне.
Изстиска се сок от портокала. Към него се добавя останалия желатин. Портокаловият сок се излива върху стегналия кремов блат и отново се оставя в хладилника за около 1-2 часа.
Сервирайте чийзкейка, поръсен с филирани бадеми.