Направете захарен сироп от 200мл вода и 200гр захар.
Разбийте сметаната със 100гр захар.
Нарежете блата на ивици.
Наредете няколко парчета блат в подходяща чиния и ги сиропирайте.
Наредете небрежно върху тях резенчета портокал, поръсете с малко начупен шоколад и нанесете част от сметаната.
Повторете същото с втори ред от блата, като се стараете той да бъде с по-малък диаметър от основата.
Като трети етаж сложете останалите нарязани парчета от блата.
Намажете цялата торта със сметана.
Покрийте тортата с найлоново фолио и с ръце и придайте куполовидна форма.
Оставете я заедно с фолиото в хладилника за 1 час, след това отстранете фолиото.
Облепете цялата повърхност на тортата с кръгли резени портокал.
Там, където остават малки празнини между резените портокал шприцовайте бита сметана или наредете шарени бонбони.