За соса: в голям тиган, загрят на средна температура, сложете зехтина. Запържете лука за около 5 минути. Добавете чесъна, счукан предварително, и запържете за още за 5 минути. Добавете доматите и доматената паста, малко босилек и магданоз. Намалете котлона и оставете за около 1 час под капак. Овкусете със сол и пипер, преди да махнете соса от котлона.
Докато се прави соса, сложете вода на котлона да заври. Пуснете корите за лазаня (използвайте такива без яйца в състава им или оризови). Отцедете от водата.
Пуснете фурната на 200С да загрява.
Сложете тофуто в купа, добавете останалите босилек и магданоз, сол и пипер на вкус. Разбъркайте с пръсти, за да се разчупи тофуто.
Наредете лазанята: 1 чаша от доматения сос сложете на дъното на тава, отгоре сложете пласт кори, поръсете с 1/3 от тофуто, отгоре поръсете спанака. Следват 1 ½ чаша доматен сос – кори – тофу – 1 ½ чаша доматен сос – кори – тофу – последен слой доматен сос.
Покрийте тавата с фолио и печете за 30 минути.