Нарежете гъбите и ги запържете в 2 с.л. масло. След като пуснат водата си, добавете нарязания на кубчета джинджифил и счуканите скилидки чесън. Пържете до готовност.
След като изключите котлона, добавете кората от лимона, прясната мащерка и подправете със сол и пипер.
Намажете парче алуминиево фолио с малко олио, сол и пипер. Поставете месото. Сложете от плънката и завийте на стегната пуричка. Постарайте се да не скъсате фолиото и то да е плътно завито.
Така готовите "пакетчета" сложете в тенджера с вода. Нека водата не покрива напълно "пакетчетата", а да достига до около ¾ от височината им.
Техниката на поширането е да не позволявате водата да заври. Оставете ги 40 мин, като само веднъж ги обърнете внимателно. Изчакайте месото "да си почине".
След това премахнете фолиото и запържете пуричките в масло (с малко олио, за да не загорят) до златисто.
Хубавото на рецептата е, че можете да приготвите месото предварително и преди сервиране само да го запържите.
За гарнитура са подходящи печени зеленчуци. Препоръчвам да изберете много лек и семпъл сос, заради силните вкусове в месото.
Рецептата с нас споделиха колежките от Jenite.bg.