Гювечът се намазва отвътре с олио. Дъното му се покрива с нарязаната на ленти осмянка и част от джумерките. Върху тях се нареждат цели зелеви листа.
Следва ред нарязано зеле, поръсва се с подправките - черен и червен пипер, чубрица, зърна черен пипер и бахар; тук там се слага нарязан лук.
Върху него се слага нарязаното на парчета свинско месо (при мен пържоли), поръсва се с подправките, изредени по-горе, включително и малко сол.
Следващият пласт отново е нарязано зеле и подправки. Равномерно се разстила измития ориз.
Идва ред на пилешките бутчета и суровата наденица, след това зеле и подправки. Отгоре се нареждат карначетата.
Завършва се с нарязано зеле, подправки и тънки ленти осмянка. Залива се с виното, зелевия сок и олиото.
Покрива се с цели зелеви листа, за да може по-лесно да се задуши. Над тях се слагат останалите джумерки, за да могат да пуснат от мазнината си.
Отворът на гювеча се покрива с лист алуминиево фолио и най-накрая се слага капака. Можете да запечатате капака с тесто.
Гювечът се слага в студена фурна, която се включва на максималната температура, докато закъкри винцето. След това се намалява на 150 С и се пече на слаб огън в продължение на близо четири часа.
При сервиране, една порция включва зеле, ориз и от всеки вид месо. Разбира се, с чаша хубаво вино!
Да ви е вкусно!