Продуктите трябва да бъдат със стайна температура, желателно е и помещението, в което приготвяме питката, да е топло.
Първо затопляме съвсем леко млякото с 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица брашно.
Натрошаваме маята и я добавяме към сместта, покриваме с нещо и изчакваме няколко минути, докато втаса.
През това време пресяваме брашното в тава или друг голям съд, в който ще ни е удобно, когато започваме да месим.
След това разбиваме 4 яйца с киселото мляко и 3-те лъжици олио. Петото яйце оставяме за намазване на питката.
Правим "кладенче" с брашното и изсипваме яйчената смес и шупналата вече мая. По желание може да се добави и 1 чаена чаша топла вода, за да "стопли" тестото.
Започваме поетапно да месим, ако е нужно, добавяме още брашно.
Когато сме омесили меко тесто, го тупаме 150 пъти в масата, като на всеки 50 тупания, спираме, за да го помесим малко.
Когато е втасало, го разделяме на 4 равни топчета и разточваме с точилка.
Всяко се примесва и се разточва, намазваме с масло и започваме да оформяме. Поставяме в тава, застлана с хартия за печене, и отново оставяме да втаса.
Когато е втасало и втори пъ,т намазваме с останалото ни едно яйце. По желание може да поръсим със сусам или маково семе.
Печем 5 минути на 200 С, докато питката започне да става жълта отгоре, след това намаляме на 150 С и печем така един час.
Когато я извадим от фурната, намазваме с охладено краве масло и завиваме с кърпа.